Lovački savez Karlovačke županije

Lovački savez Karlovačke županije

Vi ste ovdje: Naslovna In memoriam IVAN RADINOVIĆ
IVAN RADINOVIĆ Ispis E-mail
Ivan Radinovic_1973


Dragi ožalošćeni !

Poštovani prijatelji !


       U ime lovačkog društva „GAJ“ Zvečaj, njegovih lovaca, rodbine, prijatelja, znanaca i štovatelja, opraštamo se danas od našeg Ivana.


       Ivan je rođen 05. rujna 1934.godine u Zvečaju. Bio je oženjen sa suprugom Zlatom. U braku su imali dva sina Tihomira i Miljenka. 


       Nakon dugotrajne i teške bolesti izgubili smo svog poštovanog, dragog prijatelja i kolegu lovca Ivana, te supruzi Zlati, sinu Tihomiru i snahi Mirjani upućujemo najiskrenije izraze sućuti. U istinskom smislu riječi tugujemo s vama !  Gubitak pokojnika i nas je teško pogodio.   Suočeni sa  smrću stojimo nijemi i bespomoćni i teško nam je naći prave riječi utjehe za one, koje je smrt Ivana najviše pogodila.

       Volio je svoju obitelj kojoj je bio odan i skrban. Volio je društvo, zabavu i pjesmu. Poznavali smo ga kao odlučnog i poduzetnog suradnika.

 

      U ranoj mladosti bio je vezan za prirodu i događanja u njoj, posebno ga je privlačio lov te je tako 26. lipnja 1973. godine položio lovački ispit i postao matični član lovačkog društva „ GAJ“ Zvečaj. U istom društvu vrlo brzo dobiva povjerenje i dužnost tajnika društva. U kasnijim razdobljima bio je lovnik i predsjednik društva. Kroz četiri desetljeća njegovog djelovanja u lovačkom društvu „GAJ“ Zvečaj aktivnosti su mu bile usmjerene na dobrobit cjelokupnog društva. Osim aktivnosti u svom matičnom lovačkom društvu, bio je angažiran i na drugim funkcijama u Savezu lovačkih društava općine Duga Resa, a kasnije i u Lovačkom savezu Karlovačke županije.

 

     Onaj koga je smatrao svojim prijateljem uvijek se mogao pouzdati u njega.

     Za doprinos u lovstvu odlikovan je lovačkim odličjima III i II reda Hrvatskog lovačkog saveza, a Skupština LD“GAJ“ Zvečaj proglasila ga je Zaslužnim članom društva.

 

       Slobodno vrijeme znao je koristiti za odlazak u lovište i lovački dom, to ga je činilo zadovoljnim i na jedan način sretnim.

 

-2-

 

        Kroz svoj životni put Ivan je okusio loše i dobre strane života. Od svih granica koje su čovjeku postavljene u mladosti pa tako i u najdubljoj starosti smrt je konačna. Nadali smo se da će pobijediti bolest. No, ma koliko bili pripremljeni na neminovnost, kada taj dan dođe uvijek nam se čini da je došao prerano !                                                                                                                      
Što možemo napraviti ?


 

Ivana ćemo sa sigurnošću sačuvati u dragoj uspomeni. Stoga bih njemu koji nas je napustio htio uputiti riječi Zahvale u ime njegove obitelji i njegovih kolega lovaca;

 

-Zahvaljujemo Ti se na primjeru koji si nam pokazivao svojim odgovornim ispunjavanjem obveza,

 

-Zahvaljujemo Ti što si nam uvijek savjetima i djelima bio spreman pomoći,

 

-Zahvaljujemo Ti na tvojoj odanosti lovačkom društvu „GAJ“ Zvečaj.

 

Ne ćemo te zaboraviti- uvijek ćemo se sjećati tebe kao dobrog prijatelja i kolege lovca te zajedničkih uspomena iz lova.

 

Ivan je volio svoju Domovinu Hrvatsku, a to je pokazao angažirajući se na obrani iste od samog početka Domovinskog rata, stoga laka mu Hrvatska zemlja i počivao u miru.

 

Supruzi Zlati, sinu Tihomiru i snahi Mirjani, te ostaloj tugujućoj rodbini upućujemo iskrenu sućut i zahvalnost što su imali dobrog supruga, oca i svekra.

 

Hvala Ti Ivane i Slava uz lovački pozdrav „Dobra kob“ !

*Preminuo, 05.XII 2014.god.

*Sahranjen 06.XII 2014.god. u 15:00 na groblju Sv.Ivan u D.Zvečaju

 

 

                                Lovci lovačkog društva „GAJ“ Zvečaj                                                                                 

                               i predsjednik; Dražen Matičić, mag.ing.agr.

        

 

O savezu

Lovački savez Karlovačke županije

Adresa:
I. Mažuranića 11 - P.P. 8
47000 Karlovac
[ pogledaj kartu ]


Radno vrijeme:
ponedjeljak : 7 - 15h
utorak : 7 - 15h
srijeda : 12 - 20h
četvrtak : 7 - 15h
petak : 7 - 15h

Matični br. 1082426
OIB: 27553966655
Tel./Fax: 047-615-008
Mobitel: 099 2572 515
Email: ls.karlovacke@hls.t-com.hr
IBAN: HR9824000081190008940