Lovački savez Karlovačke županije

Lovački savez Karlovačke županije

Vi ste ovdje: Naslovna
ŽUPANIJSKI EDUKATIVNI LOV BOSILJEVO 2017. Ispis E-mail
IMG 7059_4IMG 7067_4IMG 7069_3IMG 7057_2IMG 7064_2IMG 7060_2IMG 7081_2IMG 7076_3

Lovački savez Karlovačke županije svake godine tradicionalno organizira za predstavnike svojih članica i uzvanike skupni lov prigonom na crnu divljač.
Ove godine domaćin je bilo LD „Družac“ Bosiljevo. Društvo je to koje administrativno spada u lovni ured Duga Resa i gospodari s dva zajednička lovišta veličine 9100 ha, te broji 85 matičnih članova. U 70 godina uspješnog djelovanja članovi društva izgradili su prekrasan lovački dom, sjenicu i objekt za primarnu obradu divljačine. Domaćini su raznih edukativnih, lovnokinoloških i streljačkih manifestacija u organizaciji županijskog lovačkog saveza. Društvo njeguje dobrosusjedske odnose s ostalim društvima te organiziraju zajedničke lovove kojima su naizmjence domaćini.

Okupljenim lovcima ispred lovačkog doma uz zvuke lovačkih rogista obratili su se predsjednik društva Zvonko Mustač, predsjednik LSKŽ Vinko Pavlić, stručna osoba za provedbu LGO Juraj Sertić i Josip Rendulić voditelj lova za lovište „Družac“.

Županijski lov održan je u lovištu IV/123 „Družac“ u reviru Družac.Lovila se divlja svinja, lisica i čagalj. Zahvaljujući dobro odrađenom prigonu i kvalitetnim psima podiglo se mnoštvo jelenske i crne divljači tako da je većina lovaca na stajalištu imala mogućnost vidjeti i pucati na divljač. Odstreljeno je 7 grla divljih svinja, iako je prema broju ispaljenih hitaca na štreki trebalo ležati još grla.

Nakon odane počasti divljači predsjednik Vinko Pavlić pozvao je sve sudionike lova u „drugi prigon“ koji je isto tako besprijekorno odrađen.