Lovački savez Karlovačke županije

Lovački savez Karlovačke županije

Vi ste ovdje: Naslovna
LOVCI KARLOVAČKE ŽUPANIJE PROSLAVILI 3 VRIJEDNA JUBILEJA I POTPISALI 2 VAŽNA SPORAZUMA Ispis E-mail

IMG 5069_1IMG 5028_1

Na svečanoj sjednici skupštine lovačkog saveza Karlovačke županije održanoj u petak 23.10.2015. u Novigradu na Dobri obilježena  su tri značajna datuma za Karlovačko lovstvo i potpisana dva sporazuma. Uz proslavu 20. Obljetnice osnutka LSKŽ, to su i 15. god od potpisivanja sporazuma o suradnji s ZLD Bele Krajine iz Slovenije i 5. god od potpisivanja sporazuma o suradnji s Cehom njemačkih lovaca Grada Münchena.


IMG 0989_1IMG 0995_1IMG 1003_1IMG 1015_1IMG 1021IMG 1030IMG 1037IMG 1046IMG 1054IMG 1068IMG 1213IMG 1216IMG 1227IMG 1242053 1

 


Od brojnih gostiju valja spomenuti članove predsjedništva HLS-a, tajnika HLS-a Ivicu Budora, Ivicu Stanka glavnog i odgovornog urednika Lovačkog vijesnika,predsjednike županijskih lovačkih saveza, Župana Karlovačke županije Ivana Vučića s suradnicima, Izaslanika Ministarstva poljoprivrede uprave za lovstvo Marka Tomljanovića, predsjednika ZLD Bele Krajine i potpredsjednika CIC-a za jugoistočnu Europu Tonija Vrščaja , predsjednika Ceha njemačkih lovaca Grada Münchena Otta Seidla s izaslanstvom, predstavnike mjesne samouprave, tijela državne uprave, medija te ostale uvažene goste.

Nakon uvodnih riječi predsjednika LSKŽ Vinka Pavlića i osvrta na proteklih 20 godina rada, uslijedilo je potpisivanje sporazuma između Župana Karlovačke županije Ivana Vučića   i Hrvatskog lovačkog saveza o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa prava lova u županijskim lovištima Karlovačke županije.

Ovim sporazumom znatno će se olakšati poslovanje lovozakupnika koje je garancija banke po jednom zajedničkom lovištu koštala oko tisuću kuna godišnje.

Nakon nekoliko glazbenih brojeva koje su naizmjence izvodili karlovački i bavarski rogisti potpisan je međudržavni sporazum o suradnji između Bavarskog lovačkog saveza, Bavarske akademije za lov i prirodu te Hrvatskog lovačkog saveza.

Sporazum je u ime Bavarskog lovačkog saveza potpisao Otto Seidl, a ispred HLS-a potpisao je dopredsjednik Vinko Pavlić.

Inicijatori ovog važnog sporazuma za Hrvatsko lovstvo bili su Ceh njemačkih lovaca Grada Münchena i lovački savez Karlovačke županije koji su ujedno i nosioci suradnje.

Zaslužnim pojedincima i ustanovama uručena su priznanja i zahvalnice, a članovima izvršnog odbora LSKŽ kojima je istekao mandat uručena su odlikovanja HLS-a.

Članovima veteranima koji imaju preko 50 godina lovačkog staža Povelje za vjernost uručili su dopredsjednici HLS-a Mladen Balić i Zdravko Vujnović.

U ime svih gostiju na priznanjima se zahvalila gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić. Po završetku sjednice uslijedila je svečana večera za koju su gosti iz Bavarske pripremili iznenađenje donijevši veliku tortu i 100 l bavarskog piva u drvenim bačvama.

Za delegaciju Bavarskih lovaca u subotu je organiziran lov prigonom na divlje svinje u LD „Lisica“ Skakavac, a u nedjelju 25.10.2015. je održan tradicionalni županijski edukativni lov. Ove godine domaćini su bili LD „Srnjak“ Vukmanić koji su besprijekornom organizacijom i vođenjem lova te „drugog prigona“ opravdali ukazano povjerenje.