Lovački savez Karlovačke županije

Lovački savez Karlovačke županije

Vi ste ovdje: Naslovna Događanja Okupljanja POSJET CEHA LOVACA GRADA MÜNCHENA
POSJET CEHA LOVACA GRADA MÜNCHENA Ispis E-mail

IMG 2972_1Temeljem potpisanog sporazuma  o suradnji s Cehom lovaca Grada Münchena delegacija Bavarskih lovaca boravila je  u Karlovačkoj županiji od 14. do 17.11.2013.

Delegaciju od 8 lovaca predvodio je predsjednik Ceha Otto Seidl.
Odmah po dolasku u četvrtak popodne na streljani LD " Srnjak " Netretić održano je prijateljsko natjecanje  u lovačkom trapu.

IMG 2988IMG 2985

Nakon ispucane dvije serije gosti su pobijedili uz tijesan rezultat od 28:27.
Uslijedila je svečana večera u Hotelu Amarilis u Novigradu na Dobri kojoj su uz goste  iz Bavarske  i članove izvršnog odbora LSKŽ nazočili tajnik HLS-a Ivica Budor, dopredsjednik HLS-a za središnju Hrvatsku Ivica Halapir, te predstavnici mjesne  i lokalne samouprave: župan Karlovačke županije Ivan Vučić, dožupan Ivan Banjavčić, načelnik općine Netretić Ivica Gračan, načelnik općine Ribnik Željko Car, te predsjednik LD " Srnjak" Netretić Dubravko Škrtić. Nakon pozdravnih riječi domaćina  i gostiju predsjednik LSKŽ  Vinko Pavlić uručio je svim gostima prigodne poklone, a lovcima iz Bavarske za uspomenu na pobjedu u natjecanju umjetničku sliku na okruglom drvetu koja simbolizira metu tzv. "šajbu".
IMG 3006IMG 3005IMG 3007IMG 3027
IMG 3031IMG 3033
  Uz riječi zahvale i gosti iz Münchena podijelili su svim nazočnima prigodne poklone.
IMG 3042IMG 3043IMG 3051

U petak 15.11. LD "Šljuka" Lasinja organiziralo je lov prigonom za Bavarce  i članove izvršnog odbora LSKŽ. Prilikom okupljanja sudionika  lova  u Lasinji svim lovcima obratili su se načelnik općine Lasinja Željko Prigorac i predsjednik LD "Šljuka" Lasinja Tomica KLasić i zaželili svima dobru kob  i ugodan boravak u njhovoj sredini.
IMG 3060
Nakon uspješnog lova odstreljena su tri grla divlje svinje, a posebno veseli što je božica Diana bila naklonjena dvojici gostiju iz Bavarske.
IMG 3066IMG 3067IMG 3068

Po odavanju počasti divljači usljedio je zajednički ručak s domaćinima  u Pisarovini.
U sklopu posjete gostiju iz Bavarske organiziran je i županijski edukativni  lov za članove Skupštine LSKŽ i uzvanike.
IMG 3087IMG 3086
Lov je održan u lovištu LD "Sokol" Perjasica. Predsjednik LD "Sokol" Perjasica Željko Guštin pozdravio je sve goste, te predao riječ predsjedniku LSKŽ Vinku Pavliću kao organizatoru lova. Vinko Pavlić zahvalio se svim učesnicima na odazivu i zaželio svima uspjeh u lovu. U skupnom lovu prigonom sudjelovao je ukupno 102 lovca. Nakon prigona odstreljeno je 5 grla divljih svinja, mada je rezultat mogao biti i bolji, jer je pokrenuto mnoštvo crne divljači.
IMG 3090IMG 3092IMG 3094IMG 3091

Počast divljači odana je  uz zvuke rogova rogista LSKŽ, a potom je uslijedio " drugi prigon" u lovačkom domu  domaćina LD "Sokol" Perjasica.

 

Obavijesti

COULD NOT FOUND ANY ARTICLES